Professionele en integere begeleiding
Jarenlange ervaring
Noloc gecertificeerd

 

Vrouw, 47 jaar  | april 2024

Ik ben bij Elly terecht gekomen via mijn werk. Ik wilde graag steviger in mijn schoenen leren staan. Door de plezierige gesprekken, opdrachten en de cirkel van invloed heb ik anders leren kijken naar mijzelf. Ik laat de dingen los waar ik geen invloed op heb en heb bijna geen slapeloze nachten meer.

Sociaal werker, 39 jaar  | maart 2024

Bedankt voor jouw begeleiding dit afgelopen jaar. Bedankt voor de goede gesprekken, je luisterend oor, je goede adviezen, je coaching, je aanmoediging en alle andere dingen die ik meeneem op mijn verdere reis!

Auke, 39 jaar  | januari 2024

Ik wou je spontaan even laten hoe dankbaar ik ben voor hoe ik mij nu voel, de vader die ik voor mijn kinderen weer kan zijn en de focus die ik terug heb op de toekomst.

Voor dat allemaal heb jij mij ook weer richting gegeven.

Vrouw, 36 jaar  | september 2023

Ik ben vanuit een burnout bij Elly terecht gekomen. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Elly. Ze is duidelijk, doortastend en recht door zee. Elly ziet waar persoonlijke valkuilen schuilen en brengt dit in kaart zodat hier verder mee aan de slag gegaan kan worden. Ze speelt in op persoonlijke doelen en geeft hierbij de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Ik heb haar als een hele fijne en eerlijke jobcoach ervaren met een leuke dosis (droge) humor.

Annemarie, 60 jaar | augustus 2023

Na een burn-out i.c.m. het stoppen van werken in loondienst, stapte ik bij Loopbaan Noord over de drempel en ben samen met Elly aan het werk gegaan. Als eerste heeft zij met mij gewerkt aan inzicht krijgen in het type mensen waarmee ik had gewerkt en het woorden geven aan mijn nieuwe situatie. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met solliciteren en alles wat daarbij hoort. Ons gezamenlijke traject hebben we afgesloten met het inslaan van een nieuwe richting;

Ik ben gestart met een opleiding en zet nu stappen richting zelfstandig ondernemer. Het was altijd heel fijn om samen te sparren. Al mijn vragen, dillema’s en gedachten kon ik met Elly delen. Het mooiste was als zij na een tijdje zei: ”Je weet zelf al het antwoord”. En dat was ook zo:).

Frits, 37 jaar | augustus 2023

Elly heeft me goed op weg geholpen. We hebben twee gesprekken gevoerd. In deze coachingsgesprekken stelde Elly kritische en confronterende vragen. Op een directe manier, en dat was wat ik nodig had. Elly bakt geen zoete koekjes, maar dwingt je – met respect – om serieus werk te maken van werk.

Man, 40 jaar | februari 2019

Midden in een persoonlijke- en werkgerelateerde crisis kwam ik via mijn AO-verzekering bij Elly terecht. Van een wirwar aan gedachten en emoties, wist zij telkens de rust te bewaren en overzicht te geven. 
Elly luistert, observeert en interpreteert, waarna ze vervolgens weer checkt of haar interpretatie juist is. Hierdoor kon ik haar al snel vertrouwen door haar manier van coachen.
Door haar heb ik geleerd dat ik geen paniekvoetbal hoefde te spelen, hoewel dat voor mijn gevoel wel moest op het moment zelf. 
Dit maakte dat ik de rust wist te hervinden, mijn leven weer kon oppakken en het idee van regie over mijn toekomst terugkreeg. Ze heeft mij geholpen om e.e.a. voor mijzelf af te sluiten, alvorens de blik weer volledig vooruit te kunnen richten. 

Na een beroepentest, aanmoediging tot netwerkgesprekken, tips over sollicitaties en vacatures ben ik redelijk vlot aan mijn nieuwe baan begonnen. Dit doe ik met hernieuwd vertrouwen in mijzelf en mijn mogelijkheden. Hier ben ik Elly ook dankbaar voor, aangezien ze mij net op het juiste moment in contact bracht met mijn huidige werkgever.

Elly is een goede gesprekspartner, staat ook erg open voor feedback, geeft richting zonder te pushen en is betrokken.
Een appje wordt altijd snel beantwoord, de terugkoppeling naar mijn AO-verzekering was ook in goede handen bij haar. Het grootste compliment wat ik mij kan voorstellen is dat ik het idee had dat ik haar enige cliënt was. Zo persoonlijk, zo zorgvuldig en betrokken was haar begeleiding. 

Frans, 60 jaar | februari 2019

Elly heeft geholpen mijzelf beter te leren kennen; helder te krijgen wat ik wil en wat ik vooral niet (meer) wil. Elly heeft mij kort samengevat helpen groeien en daar ben ik haar erg dankbaar voor.

Vrouw, 37 jaar | januari 2019

Inmiddels 11 jaar in dienst bij dezelfde werkgever. De organisatie is in de afgelopen jaren enorm aan het veranderen en de keuzes die gemaakt worden kan ik me steeds minder in vinden, waardoor ik geen energie meer krijg van het werk en zelfs klachten door stress.
Tijd voor wat anders dus…maar goed wat?? Als ik dan iets anders wil gaan doen wil ik wel de juiste keuze hierin maken.
Er is een ontwikkelbudget beschikbaar via mijn huidige werkgever waarmee ik oa de mogelijkheid had om met een loopbaan coach aan de slag te gaan. Via via hoorde ik goede verhalen over Elly de Haan.

Besloten om een afspraak te maken met Elly en dit voelde meteen goed en ben ik dus vol vertrouwen het loopbaan traject met haar aangegaan.

We hebben ontzettend fijne gesprekken en na elk gesprek was ik zo gemotiveerd om stappen te ondernemen. Na een aantal gesprekken werd duidelijk dat wat ik als plan B zag eigenlijk mijn plan A was. Nu kon ik actie gaan ondernemen om te gaan solliciteren wat voor mij best wel een drempel was…..is mijn CV wel goed genoeg en dan de motivatie…hoe lastig is het om de juiste woorden te vinden.


Elly was hierin echt enorm waardevol voor mij, ze vond vacatures voor mij en heeft mij ontzettend goed geholpen met het schrijven van motivatie brieven. Ook al was het last minute, die zelfde middag moet de motivatie er nog uit, ik bel of mail Elly en binnen no time reactie en mijn motivatie omgetoverd tot een precies zoals ik bedoeld had prachtig verwoorde motivatie!!

Uiteindelijk had ik de vacature van mijn toekomstige baan gevonden en heeft ze me wederom fantastisch geholpen met de motivatie en tevens doet ze nog even een goed woordje voor me omdat ze wel iemand binnen haar netwerk heeft bij dit bedrijf.  Wanneer ik uitgenodigd word voor een gesprek bied ze me ook nog aan om tijd vrij te maken om mijn sollicitatie gesprek voor te bereiden.  

Elly de Haan heeft mij absoluut geholpen naar mijn nieuwe baan die ik volgende maand met veel enthousiasme ga starten.
Wil je weten waar je kracht zit, waar je blij van wordt, een positieve boost van je zelfbeeld en een stok achter de deur om te gaan solliciteren dan kan ik Elly zeker aanraden!

Bedankt voor alles Elly!!
 

Vrouw, 41 jaar | december 2018

Werk is voor mij altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Het is naast financiële zekerheid en “moeten” dan ook prettig werk te hebben waar je voldoening en plezier uit haalt. Nadat ik bijna twintig jaar voor een organisatie had gewerkt kwam ik op het punt mijn werk niet als zodanig meer te ervaren. Ik was zoekende en zat vast in mijn eigen denkwijze en” ingesleten paadjes”. Samen met mijn werkgever ben ik actief op zoek gegaan naar een coach die richting zou kunnen geven aan mijn zoektocht naar een andere baan.

Het idee om het roer om te gooien was zeer aantrekkelijk maar de realiteit bleek een onzeker en confronterend proces te zijn. Ik had meer nodig dan een regulier aanbod van loopbaancoaches die mij zouden leren een sollicitatiebrief te schrijven. Ik zocht verdieping en aansluiting bij een coach, omdat ik mij wilde ontwikkelen en moest gaan bouwen aan een nieuwe toekomst.

In juni 2017 had ik telefonisch contact met Elly de Haan van LoopbaanNoord. Ik had al een aantal loopbaanbegeleiders benaderd maar Elly was in staat mij in dat contact al vertrouwen te geven in deze, voor mij, onzekere periode. Het werd mij al gauw duidelijk dat zij niet alleen zou gaan kijken, binnen het loopbaantraject, naar wat ik al aan competenties bezat maar samen met mij op zoek zou gaan naar het grotere geheel.

Mijn ervaring met Elly de Haan is dat zij maatwerk biedt. Elly verdiept zich in de mens en schuwt het vervolgens niet om te benoemen wat zij ziet. Elly wist de juiste stappen te zetten in mijn proces, om te komen tot inzicht waartoe ik in staat ben, en dit allemaal in de juiste volgorde. Haar manier van werken heeft mij geholpen te ervaren dat ik een eigen verantwoordelijkheid heb in het maken van keuzes maar dat ik hierbij hulp kan vragen. Elly beschikt over de juiste “hulplijnen” en wist kennis aan te boren die nodig waren in mijn specifieke proces.
Nooit voelde ik mij opgejaagd in een gesprek met Elly en was er tijd om al mijn vragen te stellen. Deze professionele maar ook zeer betrokken benadering gaf mij het gevoel van vertrouwen richting toekomstige banen en werkgevers.

Mede dankzij het loopbaantraject bij LoopbaanNoord en het coachen door Elly de Haan op ‘het grotere geheel’ in mijn zoektocht naar een andere versie van mij, ben ik in februari 2018 gestart met een studie. Deze ligt haaks op het werk dat ik voorheen deed. Heb ik een werkgever gevonden die het met mij aandurfde, op veertigjarige leeftijd, een werken-lerencontract voor 28 uren aan te gaan en waarbij ik uitzicht heb op een baan voor onbepaalde tijd. Ik heb het roer omgegooid en juist door het onzekere proces heb ik mezelf weer leren kennen. Meer als tevoren sta ik sterk in mijn schoenen en haal ik opnieuw voldoening en plezier uit mijn werk want dat blijft voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven!

Vrouw, 54 jaar | november 2018

Wat een fijne vrouw!

Ik ben een vrouw van 54 jaar en werd 2 jaar geleden geheel onverwacht ontslagen. Vervolgens ben ik bij Elly, toen nog werkend bij Travoor, en Henk gekomen om samen met hen op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dit heeft een kleine 2 jaar in beslag genomen omdat er ook privé het nodige gebeurde. Inmiddels ben ik gescheiden en verhuisd. In het kennismakingsgesprek met Elly voelde ik gelijk een goede klik, met een half woord begreep zij hoe ik in elkaar zat en kon ze me naadloos aanvullen. Om deze reden heb ik voor Elly en Henk gekozen.

Samen met Elly ben ik op zoek gegaan naar wie ik eigenlijk ben en wat ik belangrijk vind in het leven. Dit proces was behoorlijk intensief en bracht een aantal keer met zich mee dat ik andere zaken moest gaan uitzoeken; zo heb ik een hypnotiseur bezocht, heb ik een diagnose gekregen enz. enz.

Na deze intensieve periode was ik klaar om te bepalen, samen met Elly, welke baan bij me zou kunnen passen. Daarvoor hebben we eerst een lijst opgesteld met belangrijke punten voor de evt. toekomstige baan. Daarna zijn we de banen op basis van deze punten in gaan delen en kon ik een top 3 samenstellen. Bij deze 3 banen heb ik meegelopen om te ervaren of dit de baan was zoals ik hem me ook had voorgesteld. Daarna was de keuze in mijn geval snel gemaakt. Vervolgens hebben we een plan opgesteld hoe ik deze baan zou kunnen bemachtigen. Daarvoor hebben we een opsomming gemaakt van mijn sterke en zwakke punten en een Elevator Pitch opgesteld. Op deze manier kwam ik super goed beslagen ten ijs op het sollicitatiegesprek. En ik werd aangenomen!

Na 2 jaar van een nare ervaring met ontslag, een scheiding, een zoektocht naar mezelf en spannende kennismakingen bij nieuwe banen, heb ik nu een baan waar ik enorm blij mee ben. Elly heeft hierin een heel belangrijke bijdrage geleverd. Zonder haar was me dit niet gelukt. Elly is een slimme, doortastende, motiverende en optimistische vrouw die, misschien wel als belangrijkste, ook “out of the box” kan denken. Bedankt Elly!

Vrouw, 47 jaar | maart 2018 

Enkele maanden nadat ik burn-out was geraakt, kwam ik bij Elly de Haan terecht. Zij mocht mij begeleiden bij mijn herstel en re-integratie. Direct al tijdens ons kennismakingsgesprek had ik het gevoel dat zij mij verder zou kunnen helpen. En daarin ben ik niet teleurgesteld. Eigenlijk kwam ik altijd blijer thuis nadat ik bij Elly was geweest en zag ik weer lichtpuntjes. Dat kwam in de eerste plaats doordat zij de kunst van het luisteren verstaat. Maar ze kan ook kritische vragen stellen, en dat hielp mij om patronen bij mijzelf en bij anderen te herkennen en vaste overtuigingen los te laten. Uiteindelijk heeft Elly mij hierdoor het zetje richting zelfstandig ondernemerschap gegeven dat ik nodig had en daar ben ik haar dankbaar voor!

Nick, 27 jaar | februari 2018

In 2017 kwam ik bij Elly de Haan voor hulp bij het zoeken naar een baan. Het kennismakingsgesprek beviel me en ik dacht: “die kan mij vast aan een baan helpen”! 

De eerste gesprekken zijn we heel diep ingegaan op achtergrond, opvoeding, school- en arbeidsverleden. Dat luchtte erg op. Daarnaast onderging ik verschillende tests in beroepenoriëntatie, competenties en vaardigheden. Daar kwamen een aantal verbanden naar voren waarom ik ondanks mijn goede opleiding en CV moeite heb een goede baan te vinden. Bovendien speelt mijn leeftijd en generatie een rol: naast mij hebben vele ‘millennials’ moeite aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt vanwege de snelle impact die we willen maken en het onbegrip waar we dan op stuiten. 
Elly heeft zich verdiept in deze kenmerken en trends en wist deze snel om te zetten in handige tips. Zo tipte zij mij een vacature die ik met veel moed ben ingegaan. In twee gesprekken doorliep ik de sollicitatie en liet maar liefst 74 kandidaten achter me! In een traject van vijf maanden heeft Elly me weer in mezelf laten doen geloven en mijzelf opnieuw laten ontdekken. Nu werk ik 36 uur per week (met uitzicht op vast dienstverband) met veel plezier bij een nieuwe werkgever met oog voor mijn ambitie. Nogmaals bedankt Elly!